Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

PEŠ ALI Z AVTOMOBILOM

Ljudje v vsakdanjem življenju vse manj hodimo. Podatki kažejo, da z avtom opravimo tudi zelo veliko poti, ki so res kratke in bi jih bilo enostavno opraviti peš. To je slabo za naše zdravje in za zdravje našega okolja. Hkrati je to slabo za naše kraje, saj se po njih vozi več motornih vozil, kot bi bilo treba in  ta vozila, ko so parkirana, zasedajo tudi veliko javnega prostora ob šolah, trgovinah, podjetjih in gostinskih lokalih. Vse to so razlogi za to, da želimo tudi v Občini Zreče spodbujati ljudi  k  hoji v vsakdanjem življenju.

 

Na podlagi razpisa za sofinanciranje priprav in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2020 v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE - LIFE17 IPC/SI/000007 smo se v Občini Zreče prijavili na sklop »Peš kažipoti«. Na osnovi tega smo izdelali načrt za postavitev tabel z zemljevidom za označitev peš kažipotov. Postavitev tabel z zemljevidom in označitvijo peš kažipotov na izbranih lokacijah znotraj mesta Zreče je ukrep, s katerim želimo spodbuditi k hoji po vsakodnevnih opravkih.

Peš kažipoti, ki jih označujemo v teh dneh se od običajnih razlikujejo v tem, da poleg smeri označujejo tudi čas hoje v minutah do označene lokacije. Oznake bodo na pločnikih in pešpoteh, ki so za hojo varne. Na treh lokacijah, bomo dodali tudi informativno tablo z zemljevidom, ki bo označevala najkrajšo pot do določene ustanove.

Peš kažipot prebivalcem pokaže, kako blizu so pomembnejše lokacije v kraju. S tem, ko je ta informacija izražena v minutah, ljudem sporočimo, da gre za kratko pot, ki jo je brez težav mogoče premagati peš.


info@care4climate.si
www.care4climate.si  LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. 

Oglejte si tudi