Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Izvaja se izgradnja sekundarne kanalizacije Zreče 2. faza

Izgradnja sekundarnega fekalnega kanalizacijskega omrežja se izvaja v sklopu projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Zreče« Trenutno se dela izvajajo na sklopu 3 Izgradnja kanala Vidner – Osredek in kanala Osredek v vrednosti 250.689,80 EUR brez DDV-ja. Izvajalec bo zgradil 1,06 km sekundarne kanalizacije na tem območju. S tem bomo omogočili priključitev na ČN Zreče 51 prebivalcem omenjenega območja. Rok za dokončanje omenjenih del je 120 koledarskih dni od uvedbe v delo oz. do konca januarja 2022.

Trenutno je izvedeno cca. 380m kanalizacije na kanalu Osredek od skupne dolžine 400 m. Do konca leta pričakujemo izgradnjo še 2,5 km kanalizacije, kar pa je odvisno od vremena ter razpoložljivosti delovnih skupin. Dela na kanalizacijskem omrežju izgradnje sekundarne kanalizacije potekajo samo na kanalu Osredek.

Za potrebe izgradnje sekundarne kanalizacije kanala Vidner – Osredek je v kratkem predvidena zapora ceste LC 485021 od odcepa za Osredek most na Koprivnici in do Ulice bratov Mernik oz. Ulice 12. oktobra na Dobrovi. S tem bo moten promet do pokopališča Zreče. O konkretnih zaporah bomo javnost obveščali sproti prek medijev.

Oglejte si tudi