Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Predbožični otroški koncert na Stranicah 2018

Ponovno je leto naokoli in že je tukaj veseli mesec december, v katerem je običajno več druženja praznovanja, in pričakovanja. Za mnoge je to najlepši mesec v letu. Posebno v otrocih se začne skrivnostno prebujanje in pričakovanje  dobrih mož, ki obiskujejo otroke, kot so Miklavž, Božiček in Dedek mraz. Zato smo v tem prazničnem decembru člani Turistično olepševalnega društva Stranice ponovno organizirali za naše najmlajše »Predbožični otroški koncert« s prihodom Božička, ki ga otroci vsako leto znova in znova z radostjo pričakujejo.

Najprej je povezovalka in pevka koncerta Nuša Rojs toplo pozdravila in nagovorila  otroke in vse  gledalce. Za uvod v veselo razpoloženje je zapela pesem Sreča na vrvici. Na dogodku se je prepletalo raznovrstno dogajanje.  Od plesa in pesmic najmlajših otrok iz vrtca, ki so s svojim nastopom kot bele snežinke pričarali pravljično zasneženi Božič in nas vse gledalce s svojo ljubkostjo popolnoma  očarali. Čudovit nastop malo večjih otrok nas je razveselil z prijetnim petjem. Nastopila je tudi folklorna skupina otrok v starosti do deset let iz Zreč. S prelepim plesnim nastopom in posebno lepo izbrano melodijo, v spremljavi fantiča z harmoniko, smo se popolnoma prepustili in preprosto uživali. Ker pa koncert ne more biti brez muzike, je zanjo poskrbel ansambel mladih muzikantov iz domačega kraja, ki so si nadeli ime POVSOD. S svojo mladostno energijo in narodno zabavno glasbo so dobro ogreli ves prostor. Proti koncu veselega druženja je pevka Nuša, ki je vmes tudi prepevala, poklicala s pomočjo otrok težko pričakovanega Božička. In prišel je Božiček, dobrodušno prijazen gospod, s polnim košem sladkih dobrot in  prijazno nagovoril otroke in jih tudi obdaril. Tako se je veselo popoldne  že pričelo nagibati  k večeru, ki se je za otroke končalo pravljično lepo. In tudi za odrasle z nostalgično pesmijo, bela snežinka in božična noč.

Ker Novo leto že trka na vrata,  člani TODS ob tej priložnosti želimo  vsem krajanom Stranic in prebivalcem naše občine Zreče, poleg zdravja, ljubezni in razumevanja še vse najboljše in najlepše v Novem letu 2019 ki prihaja. Naj bo prežeto s čudovito mislijo našega pesnika.

»Kakšno razkošje hoditi po zemlji v jutrišnji dan, med hudim in čudovitim in se zapletati v trenje sanj.«  (Tone Pavček)

Zapisala, Irena Jelenko  

 

 

 

 

Oglejte si tudi