Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Trije iz ODI razburkali morje

Člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline (ODI) Slov. Konjice so se v soboto , 12.8. 2017 z avtobusom odpeljali na morje, v Strunjan.
Vodji kopalnega druženja sta bili blagajničarka društva Tatjana Pilpaher in tajnica Jožica Druškovič. Prvi postanek so naredili že na obveznem postajališču na Lomu, kjer  so pomalicali, spili jutranjo kavico in nadaljevali pot.   

Okoli 10 ure so prispeli v Srtunjan. Sprejela jih je prijazna animatorka  iz hotela  Talaso Strunjan. Večina  izletnikov  se je namakalo v notranjem bazenu z morsko vodo. Bazen je ogrevan na 320 C. Nekaj žejnih se je odpravilo v bar na plažo, v senco borovcev. Le trije člani ODI pa so razburkali morje saj so  v njem hitro zaplavali in se prepustili uživanju v topli  vodi. Morje je imelo ta dan 270  C, zrak pa 330 C.  

 

Ob 13 h jih je v hotelu čakalo okusno kosilo. Po kosilu so naredili še skupinski posnetek in se odpravili na avtobus. Pot bi morali nadaljevati proti Trstu, kjer bi se zapeljali s tramvajem, ker pa je bil tramvaj pokvarjen, so pot nadaljevali proti Izoli.      Tam so se sprehodili med stojnicami, nekateri so uživali ob sladoledu, kavici ali pivu, dve ribici pa sta se zopet namočili v čistem in toplem morju.

Ob dogovorjeni uri so se zopet zbrali na avtobusu in se odpeljali proti domu.  Obvezen je bil postanek na Trojanah, kjer so se posladkali s trojanskimi krofi in drugimi  dobrotami. Kar malce utrujeni in polni prijetnih vtisov, čeprav malce razočarani nad tramvajem, so prispeli domov v večernih urah.

 
Olga Pančič                                      

Oglejte si tudi