Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Predavanje Obvladovanje stresa

Pred nekaj dnevi so člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline Slov. Konjice prisluhnili predavanju o Obvladovanju stresa. Predavala je psihologinja Tanja Peček s Socio - večgeneracijskega  centra v Celju. Predavanje je potekalo v prostorih ODI.

Stres pomeni koliko smo zmožni obvladovati situacijo in zahteve okolja. Problem  nastane pri konstantnem stresu, ki je vzrok za večino bolezni. Za obvladovanje stresa je pomembno naše reagiranje. Čustva naj postanejo naši prijatelji. Bodimo prijazni in nežni do sebe čeprav se nam kako delo ne posreči. Obkrožimo se s prijaznimi ljudmi. Zelo pomembno pri tem je druženje, gibanje, narava in vse majhne radosti v življenju. Znebimo se perfekcionizma in strahu pred mnenjem drugih ljudi o nas.  Na spletu si lahko tudi poiščemo različne tehnike sproščanja z vizualizacijo, progresivno mišično relaksacijo, avtogenim treningom, meditacijo in še drugimi. Pomembno je, da najdemo tehniko, ki nam odgovarja in jo je potrebno tudi vaditi, da jo osvojimo.

Člani so z zanimanjem spremljali predavanje. Vsak si je lahko našel kaj pozitivnega in spoznal, na kakšen način bo obvladoval stres pa čeprav bo to le pogovor s prijateljico ali  sprehod v gozd.

Vse dobro.


Olga Pančič

Oglejte si tudi