Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Strokovna ekskurzija v Grgarske Ravne in Banjiško planoto

Društvo zeliščarjev Smetlika Zreče organizira strokovno ekskurzijo, ki bo to soboto, 1. junija 2019, ob 6. uri zjutraj. Zbor bo na avtobusni postaji v Zrečah.

Program ekskurzije:
Odhod avtobusa iz AP Zreče ob 6. uri zjutraj, sledi vožnja s postankom mimo Ljubljane, Razdrtega, Nove Gorice do vasi Grgarske Ravne. Sledi sprejem, malica z degustacijo domačih dobrot nato nadaljujemo z vodičem po lepi in razgledni Banjiški planoti ogled jezera Avče, obisk sirarne v Batah ter ogled kovaškega muzeja v Lokavcu.
Sledi vrnitev v zeliščni center, kjer imamo organizirano kosilo, zatem bo organizirana delavnica: priprava eteričnih olj, izdelava zeliščnih parfumov, sušenje zelišč, izdelava tinktur ter voden ogled zeliščnega vrta in njive.

Nato nas bo pot peljala do vasi Vogrsko, kjer bi obiskali ekološko vrtnarijo Majde Železnik, na tamkajšnji kmetiji bo tudi možnost nakupa ekoloških sadik in zelišč po ugodnih cenah. Če bo še čas in volja bi si ogledali svetišče »Sveta Stara Gora« od koder je čudovit razgled. Od tam bi se vračali nazaj, s postanki proti Zrečam, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Znesek stroškov kosila, delavnice, degustacije ter ogledov je 25,00 € / osebo.
Več informacij dobite pri Juliji Mauhler.

Oglejte si tudi