Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Moje razmišljanje

Vedno nekaj razmišljam, tuhtam in se nenazadnje obremenjujem, ker me le skrbi, kaj bo prinesel čas, ne le meni osebno, ampak mladim, ki se vsega še ne zavedajo. Mladi so trenutno doma. Veselili so se tega, da ne bo nekaj dni šolskih obveznosti, da se bodo podili za žogo in se družili s prijatelji. Zadeve pa so popolnoma drugačne. Učitelji so se javili in učence in starše opozorili na dogovorjene obveznosti učenja in naloge na daljavo.

Postalo je vse skupaj resno. Postalo je zapleteno, pa ne le mlajšim ampak tudi nam starejšim, ki smo se veselili druženja, obiskov vnukov, sprehodov. Kar naenkrat se ni spremenila le oblast, spremenil se je način življenja v kraju, ki nam sicer nudi veliko. Odpadle so prireditve, odpadli so obiski starejšim po domovih in tistim, ki jih z voščilom ob okroglih rojstnih dnevih obiščemo doma z darilom in se skupaj za uro ali dve poveselimo. Vsega tega trenutno ni, kar me žalosti, ker se na take in podobne obiske pripravljamo skozi vse leto.

Edino, kar je dobro je to, da postajajo mobilniki in internet komunikacija, ki nam omogoča vse tisto, kar pred leti ni bilo možno. In kako se počutimo pa ne znam opisati. Vsaj trenutno ne. Skrbi ostajajo, ker v nedogled tako ne bo šlo, ker brez dela ni jela so nam rekli včasih doma.

Ko čitam nekatere komentarje na spletu, imam občutek, da so nekateri naelektreni, da bo kmalu počilo, da se bo med nas kmalu pojavil cunami. Izražanja in psovk je vedno več in kar je najbolj zaskrbljujoče je to, da se nekateri skregajo zaradi politike. Nisem politično nastrojena in se ne vpletam v zadeve in osebe, ki so v politiki. Spoštujem vse ne glede na stranko, če so spoštljivi. Nikakor pa nimam rada ljudi, ki vse okrog sebe kritizirajo in so nespoštljivi.To pravico pa imam. 

Vesela sem, da živim v kraju, kjer imam občutek varnosti, občutek spoštovanja drug do drugega, kjer se lahko svobodno pogovarjaš z vsemi in niso ljudje med seboj skregani zaradi politikov. Je to vzrok, da smo srečni, srčni in radodarni v prijaznosti drug do drugega? Ne vem. Jaz imam tak občutek in je pač moj del razmišljanja.

Oglejte si tudi