Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Prva (konstitutivna) seja Občinskega sveta Občine Zreče

Včeraj, 7. 12. 2022, so se na konstitutivni seji zbrali novoizvoljeni svetniki občinskega sveta ter novoizvoljeni župan, Boris Podvršnik. Sejo je vodil najstarejši član novoizvoljenega občinskega sveta, Dušan Korošec.

Na seji je predsednica Občinske volilne komisije Občine Zreče, Zdenka Košir podala poročilo o izidu volitev župana ter izidu volitev članov občinskega sveta, sledila je potrditev mandatov novoizvoljenim članom občinskega sveta ter ugotovitev izvolitve Borisa Podvršnika za župana Občine Zreče za naslednje mandatno obdobje (2022-2026).

Župan Boris Podvršnik je v svojem nagovoru dejal, da si želi, skupaj z občinskim svetom, odbori, komisijami, sveti krajevnih skupnosti in drugimi organi pošteno, odgovorno in zakonito razvijati pohorsko zeleno občino tudi v prihodnje, pri tem pa delovati maksimalno povezovalno v korist občank in občanov.

Zaradi nezdružljivosti funkcije člana občinskega sveta in župana, je Borisu Podvršniku predčasno prenehal mandat člana občinskega sveta. Tako bo mandat člana občinskega sveta najverjetneje prešel na naslednjo kandidatko z liste SDS Marijo Kovačič.

Oglejte si tudi