Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

OBČINA ZREČE PREJELA PRIZNANJE KAKOVOSTI - ZLATI CERTIFIKAT ISSO ZA LETO 2021

Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave, ki združuje Konferenco Zlati kamen, Informacijski sistem ISSO in nagrado Zlati kamen, ki jo podelijo občini, ki je na določenem področju dosegla najvišje preboje. Na dogodku, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen, vsako leto razglasijo razvojno najbolj prodorne občine Slovenije. Rdeča nit izbora za nagrado Zlati kamen je bila tokrat sodelovanje in soustvarjanje občin.

Informacijski sistem slovenskih občin (ISSO) je orodje za metriko in analizo slovenskih občin, ki združuje številne dostopne kazalnike razvoja na ravni občine. Vsako leto spremljajo razvojni napredek slovenskih občin na osnih različnih področjih: demografija, učinkovitost delovanja občine, dinamika gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela, izobrazba, življenjski standard, stopnja socialne kohezije in stopnja okoljske osveščenosti.

Občina Zreče se je tudi letos uvrstila med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja, kar občini prinaša zlati ISSO certifikat razvojne odločnosti za leto 2021.

Najvišje je bila uvrščena pri kazalnikih, ki se nanašajo na področje demografije, gospodarstva in okolja, sledijo področja socialne kohezije, trga dela in izobrazbe, povprečno pa se je odrezala pri kazalnikih s področja življenjskega standarda in  proračunske učinkovitosti.

Oglejte si tudi