Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Delovna sestanka z vodstvi naših največjih podjetij in društev v občini

Podžupan Občine Zreče, g. Drago Šešerko in poveljnik OŠ CZ, g. Emil Mumel sta 12. julija dopoldan v dvorani Kulturnega doma pri Termah Zreče gostila delovni sestanek z vodstvi naših največjih podjetij v občini in zvečer z vodstvi večjih društev v občini. Na sestanku je sodeloval tudi direktor Javnega zavoda ZD Slov. Konjice, g. Dejan Verhovšek.

Stanje je zaradi izbruha nove različice delte izredno resno in terja takojšnje ukrepanje. Virus je tokrat prisoten v bolj kužni različici, medtem, ko je delež precepljenih v Sloveniji še vedno izredno majhen in zaradi tega ni mogoče preprečiti kroženje virusa.

Ker je interes po cepljenju upadel, je pa cepljenje edino orodje, ki ga imamo na voljo so se prisotni dogovorili, da dodo vzpodbudili svoje zaposlene in člane društev za večjo precepljenost. Le tako bomo lahko skupaj pripomogli k večji ozaveščenosti in odgovornosti ljudi do družbe in države.

Na delovnem sestanku je bil predstavljen prikaz trenutnega stanja precepljenosti na območju države, naše Dravinjske regije in Občine Zreče. V nadaljevanju je tekel pogovor na kakšen način motivirati zaposlene v podjetjih za cepljenje proti Covid – 19 s čim bolj prijaznimi metodami in pozitivnimi informacijami. Vsi prisotni so bili enakega mnenja, da je potrebno med občani in zaposlenimi deliti čim več pozitivnih informacij, jim podati verodostojne ter vzpodbudne informacije za vnaprej ter vključiti v ta proces vse deležnike; državo, zdravstvo, lokalno skupnost in vodstva podjetij.

 vir: Občina Zreče, 12.7.2021

Oglejte si tudi