Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Tekmovanje za najboljše ideje za turistične startupe na podeželju

UNWTO- ZN Svetovna turistična organizacija razpisuje tekmovanje za najboljše ideje za turistične startupe na podeželju s ciljem pomagati podeželskim območjem pri ekonomskem in družbenem razvoju, povečanju poseljenosti podeželja  in zmanjševanju razlik med razvojnimi možnostmi na podeželju v primerjavi z urbanimi sredinami skozi  izkoriščanje potencialov podeželja za razvoj turistične poslovne dejavnosti in  turističnega podjetništva v podeželskih  lokalnih skupnostih. Cilj tekmovanja  je tudi spodbuditi  okrevanje podeželskih območij po pandemiji.  Več o razpisu je dosegljivo na spletni strani  https://www.unwto.org/unwto-global-rural-tourism-startup-competition in v povzetku razpisa v ENG spodaj.

Prijava je mogoča v okviru štirih razpisnih področij:
Ljudje - ne puščajte nikogar za seboj: projekti, ki spodbujajo ustvarjanje delovnih mest in priložnosti, spodbujajo opolnomočenje spolov in mladih ter ustvarjajo priložnosti za ranljive skupine na podeželju.
Planet - Gradnja boljših projektov, povezanih s promocijo in zaščito naravnih virov, vključno z obravnavo vpliva turizma na podnebne spremembe, pa tudi z odpadki in porabo virov.
Blaginja - priložnosti za rast Startup podjetja, ki ponujajo inovativne rešitve z novimi poslovnimi modeli, instrumenti, ki spodbujajo dostop do financ, trgov in trženja za turizem na podeželju.
Pogon podeželske tehnologije - uvajanje novih tehnologij za pospeševanje turizma in razvoja na podeželju.

Rok za prijavo je 1. julij 2021.

Oglejte si tudi