Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Otvoritev parkirišča na Rodinah

V četrtek, 16.6.2022, smo s krajšo slovesnostjo predali svojemu namenu parkirišče na Rodinah.

Parkirišče je umeščeno v del tako imenovanega Garklnovega vrta, ki ga obdaja kamniti zid, zložen na suho, kar je posebnost tega območja. Zid je bil zato ob gradnji ohranjen, oziroma na novo postavljen, tako da se ohranja avtentičnost kulturne krajine v skladu z zahtevami Zavoda za varstvo kulturne dediščine iz Kranja.

Posebnost parkirišča je tudi namakalni sistem, ki bo zagotavljal, da bo trava na parkirnih mestih rasla tudi poleti, rednega zalivanja pa bodo vesele tudi na novo zasajena tepke in jablane, ki bodo sčasoma nudile prijetno senco in sveže plodove.

Podjetje Gradbeništvo Prestor je dela začelo 25. avgusta lani in jih dokončalo do konca leta. Nadzor je izvajal Domen Zalokar iz Ateljeja Prizma, ki je parkirišče tudi projektiralo.

Vrednost investicije je bila ocenjena na dobrih 206 tisoč evrov, končna vrednost projekta pa je več kot destino nižja, in sicer 176 tisoč evrov. Parkirišče s 27 parkirnimi mesti je namenjeno obiskovalkam in obiskovalcem občine, vasi Rodine, bližnje Jalnove rojstne hiše in pokopališča.

Oglejte si tudi