Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

PREDLOG SKLEPA O MNENJU OBČINE ŽIROVNICA K OSNUTKOM POKRAJINSKE ZAKONODAJE

Spoštovani!

Z namenom javne objave ter posvetovanja z javnostjo vas vabimo k oddaji pripomb in predlogov na predlog »Sklepa o mnenju Občine Žirovnica k osnutkom pokrajinske zakonodaje«.

Vaše pripombe in predloge lahko posredujete do 5. februarja 2021 na e-naslov: obcina@zirovnica.si ali po pošti na naslov: Občina Žirovnica, Breznica 3, 4274 Žirovnica.

Prijazno vabljeni!

Razlogi za sprejem predpisa:

Državni svet Republike Slovenije se je na 34. seji 11. novembra 2020 seznanil z osnutki pokrajinske zakonodaje, in sicer z Zakonom o ustanovitvi pokrajin /ZUPok/, Zakonom o pokrajinah /ZPok/ s pregledom pristojnosti in nalog pokrajin ter Zakonom o financiranju pokrajin /ZFPok/, ki jih je pripravila Strokovna skupina Državnega sveta Republike Slovenije za pripravo pokrajinske zakonodaje. Državni svet Republike Slovenije je pozval občinske svete, da se do 1. marca 2021 opredelijo do osnutkov pokrajinske zakonodaje, ki so objavljeni v zborniku »Pokrajine v Sloveniji (osnutki pokrajinske zakonodaje s pregledom pristojnosti pokrajin)«, ki je dostopen na: www.pokrajine.si/zbornik2020.  K osnutkom pokrajinske zakonodaje je podana tudi obrazložitev.

V skladu z Uredbo o posredovanju in ponovni uporabi informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 24/16) Občina Žirovnica opozarja, da gre za predlog, glede katerega ne jamči odškodninsko ali kako drugače.

Oglejte si tudi