Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

KULTURA DIALOGA – RDEČA NIT LETOŠNJEGA SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA – POBUDA

KULTURA DIALOGA – RDEČA NIT LETOŠNJEGA SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA – POBUDA

Trenutno stanje in vse, kar je povezano z obvladovanjem epidemije, se zažira v vse pore našega življenja. Tako nam jo je virus zagodel tudi pri obeležitvi slovenskega kulturnega praznika 8. februarja.

Naj zaradi tega pomen in slovesnost ob praznovanju kulturnega praznika, ki ga kot edini narod na svetu obeležujemo v obliki državnega praznika, ne izgubi na pomenu. Nasprotno, mislim, da je ta čas odlična priložnost, da opozorimo na stanje naše kulture v luči novega koronavirusa  v smislu zagotavljanja pogojev za delo vsem kulturnim delavcem in ustanovam. Nenazadnje naj bo pridevnik kulturni, na ta dan, tudi opomnik na kulturo dialoga, na vseh nivojih življenja in odločanja. Ta namreč v času epidemije zelo pada. Predvsem se znižuje nivo komunikacije v političnem dialogu, pa tudi na družabnih portalih, kjer ljudje v imenu pravic ali poti za doseganje svojih interesov, vedno bolj uporabljajo sovražne in žaljive besede.

V imenu Občine Žirovnica, ki je ena od zibelk slovenske kulture, predlagam da je rdeča nit in izpostavljena tema ob slovenskem kulturnem prazniku 2021  kultura dialoga. To pobudo dajem imenu vseh naših velikih mož in žena iz preteklosti, ki so se rodili in delovali pri nas in so ravno z lepo slovensko besedo pripomogli k ohranitvi našega naroda.

Leopold POGAČAR

ŽUPAN

Breznica, 12.1.2021

Poslano:

  • vladi RS
  • Predsedniku RS
  • Ministrstvu za kulturo
  • Državnemu svetu
  • SOS in
  • medijem

vir: spletna stran Občine Žirovnica

Oglejte si tudi