Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Žirovska karateista sta bila del ekipe, ki je postala državni prvaki

V nedeljo, 9. 6. 2019, je pod okriljem Karate zveze Slovenije v Ljutomeru potekalo EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V KATAH IN BORBAH 2019.

Na tekmi je nastopalo tudi 5 Žirovcev. Eva Bajuk je s sotekmovalkama Marušo Saro Carli in Ajdo Štucin iz Idrije so v borbah poskušale ponoviti lanskoletni naslov državnih podprvakinj, vendar ni šlo vse po načrtu in je s sotekmovalkama izpadla že v začetnih bojih med kadetinjami.

Lia Krvina in Nana Zupančič ter Nika Mlakar iz Idrije so sestavljale ekipo malčic.

V kategoriji KATE niso dosegle vidnejšega rezultata, zato pa so postale DRŽAVNE PRVAKINJE V BORBAH - MALČICE. Prijateljstvo, ekipni duh, ter ogromen napredek so obrodili sadove.

Benjamin BajukTjaž Oblak in Tit Primožič (Idrija) pa so dosegli zgodovinski uspeh. Najprej so nastopili V BORBAH MED MLAJŠIMI ČLANI in z izjemnimi borbami ter ob pomanjkanju nekaj športne sreče osvojili drugo mesto in tako postali državni podprvaki v tej kategoriji. V isti zasedbi so takoj brez predaha nastopili še v kategoriji BORBE ČLANI - OPEN (starost in kilaža nista omejeni) Tam pa so s super borbami, kjer je vsak od njih prispeval svoj maksimum k skupinskem uspehu pometli z vso konkurenco in tako postali državni prvaki v tej najprestižnejši kategoriji.

ISKRENE ČESTITKE VSEM

Iz navedenega lahko sklepamo, da so se letošnji treningi izplačali.

Prav tako intenzivnejše delovanje na novem trenerskem kadru. Rezultat tega pa je viden tako na tekmah kot na treningih ter nenazadnje pri polaganju višjih pasov, ki so ga pretekli teden vsi naši člani opravili z odliko. 


Bojan Bajuk - Karate Klub Žiri

Oglejte si tudi