Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Novo krožišče v Žireh

V Žireh smo včeraj, 7. novembra 2019, svojemu namenu uradno predali novo krožišče, ki predstavlja prvo fazo izgradnje žirovske obvoznice v smereh proti Logatcu in proti poslovni coni. Kot je na slovesnem odprtju krožišča poudaril žirovski župan mag. Janez Žakelj, bosta krožišče in obvoznica prinesla večjo varnost in pretočnost, hkrati pa tudi boljšo povezanost.

Približno milijon evrov vreden projekt izgradnje prve faze obvoznice Žiri je v višini okoli 800.000 evrov financirala Direkcija RS za infrastrukturo, preostanek pa je zagotovila občina. Projekt je obsegal ureditev enega kilometra ceste med regionalno cesto Rovte – Žiri in Žiri – Trebija s podaljškom do Osnovne šole Žiri.

Kot je še povedal župan, je odprtje krožišča tudi priložnost, da se veselimo še drugih infrastrukturnih projektov na cestnem omrežju v občini, najprej novega dela ceste s pločniki in cestno razsvetljavo na Selu, mostu čez potok Zabrežnik ter rekonstruirane in razširjene ceste proti Logatcu.

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je ob tem dodala, da imajo obvoznice na ministrstvu prednost, saj izjemno izboljšajo prometno varnost, hkrati pa promet preusmerijo iz naselij na obrobje, kar pomeni manj hrupa, boljšo kakovost zraka in s tem višjo kakovost življenja.


Novo krožišče je blagoslovil žirovski župnik Andrej Jemec, v kulturnem programu na odprtju krožišča pa so sodelovali učenci in dijaki pod vodstvom učiteljice dr. Petre Novak ter pevci Moškega pevskega zbora Alpina. Za varnost na prireditvi so poskrbeli člani Združenja Šoferjev in Avtomehanikov Žiri.

Oglejte si tudi