Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
18°C
2°C
Oceni objavo

Žirovske stopinje: po oktobrski seji občinskega sveta

Na dnevnem redu zadnje seje občinskega sveta v četrtek, 10. oktobra 2019, je bila tudi točka glede nadaljnjega izhajanja Žirovskih stopinj.

Potem ko je odgovorna urednica ga. Jožica Kacin na sestanku z županom mag. Janezom Žakljem maja letos potrdila, da bo junijska številka glasila zadnja, ki jo bo še uredila, je bilo s strani občinske uprave razumljeno, da Žirovske stopinje od poletja nimajo več odgovornega urednika. Z go. Kacin je bila zato prekinjena pogodba o urejanju glasila, neuradno in preko javnih pozivov se je začelo iskati novega odgovornega urednika, junija so se pridobile tudi ponudbe za izdajanje glasila. Po sestanku župana z uredništvom v začetku oktobra in dva dni pred oktobrsko sejo občinskega sveta pa je ga. Kacin na župana in občinske svetnike naslovila dopis, v katerim je pojasnila, da kot odgovorna urednica ni odstopila.

Na oktobrski seji občinskega sveta je župan izrazil obžalovanje za nastali nesporazum in ponovil željo, da bi se zadeve čim prej uredile, da bi lahko glasilo še naprej izhajalo, Žirovke in Žirovci pa bi bili kot do sedaj obveščeni o dogajanju v občini.

Ker trenutno ni jasno, ali Žirovske stopinje imajo ali nimajo odgovorne urednice, ta nejasnost pa onemogoča delovanje uredništva glasila in izvedbo postopkov imenovanja morebitnega novega odgovornega urednika, je župan predlagal sklep, da Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) v roku 14 dni izvede ugotovitveni postopek dejanskega stanja: ali je ga. Jožica Kacin odgovorna urednica Žirovskih stopinj in je pripravljena brezplačno opravljati to delo do izteka mandata februarja prihodnje leto (delo proti plačilu zaradi določb Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ni dovoljeno) ali je ga. Jožica Kacin kot odgovorna urednica odstopila? Na podlagi mnenja komisije občinskega sveta bo nato občinska uprava pripravila razpis za novega odgovornega urednika, bodisi spomladi po izteku mandata ge. Kacin bodisi sedaj ob njeni izjavi o odstopu. Predlagani sklep so člani občinskega sveta soglasno podprli.

O tej in drugih točkah dnevnega reda je poročal tudi Radio Sora (povezava).

Oglejte si tudi