Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Srečanje žirovskih prostoferjev

Žirovski prostoferji so se na povabilo župana Francija Kranjca zbrali v prostorih občine, kjer se jim je župan zahvalil za njihov doprinos lokalni skupnosti  ter za njihov čas ter dobro voljo, ki ga namenjajo opravljanju brezplačnim prevozov za starejše. Poudaril je, da je glede na odziv  uporabnikov storitev zelo dobro sprejeta in vesel, da ima tako številčno ekipo, ki nudi brezplačne prevoze starejšim vsak dan med tednom.

Občina Žiri je v projekt Prostofer vstopila junija 2020 in starejšim občanom in občankam od takrat dalje zagotavlja brezplačne prevoze  na klic. V tem času so se nabrale tudi določene izkušnje, ki so si jih izmenjali med seboj. 

Tako so vozniki prostovoljci med 1. januarjem in 31. decembrom 2022 opravili 223 prevozov.  Največ prevozov so opravili v bolnišnico in zdravstvene domove, nekaj pa tudi drugam, npr. zdravilišča. Največ prevozov je bilo opravljenih na zdravniške preglede v Škofjo Loko, Ljubljano, Kranj in Jesenice. Izjemoma so bile vožnje opravljene tudi v Izolo, Novo Mesto, Valdoltro. Najdaljša opravljena vožnja je bila vožnja do zdravilišča Laško.

Iz Občine Žiri je v ta projekt vključenih 10 prostovoljnih voznikov. V večini so to mlajši upokojenci, med njimi je tudi ena upokojenka. Vsi so izredno aktivni tudi na drugih področjih družbenega življenja in so PROSTOVOLJCI  z velikim srcem, ki podarjajo svoj čas in dobro voljo osebam, ki potrebujejo tovrstno pomoč.

Oglejte si tudi