Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Slovenska olimpijska bakla v Žireh

V torek, 20. junija 2021, je Slovenska olimpijska bakla prispela tudi v Žiri, kjer pa so jo pričakali domači športniki. Tako sta baklo v Nordijski center Žiri iz sosednje občine prinesli Ema klinec in Nika Križnar, nato pa so jo do Športne dvorane Žiri v štafetnem teku prenesli športniki iz Žirov: Rok Oblak, Izidora Kopač, Primož Kopač, Erika Jesenko, Luka Tavčar, Marcel Gladek, Katja Pivk, Simon Stanonik, Pia Bogataj, Andraž Jereb, Žana Jereb, Urban Jereb in na koncu Neja Filipič z županom mag. Janezom Žakljem.
Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.
Hvala še enkrat vsem sodelujočim športnim klubom: Judo klub Žiri, Nogometni klub Žiri, Smučarsko skakalni klub Norica Žiri, Floorball klub Žiri, Plezalci, TrimAs, Top Fitnes, Sportka.
Foto: Jan Gregorc

Oglejte si tudi