Logo MojaObčina.si

Žiri

JUTRI
18°C
9°C
TOR.
18°C
11°C
2009

Srečanje z novim z novim vodstvom Alpine

Žirovsko podjetje Alpina je s prvim septembrom tudi uradno postala del češke družbe K&H, ki je v lasti Františka Pivode, ki je pri nakupu Alpine sodeloval z Romanom Vývodo. Minuli četrtek sta se v družbi novega direktorja Víta Hrocha na sedežu v Žireh sestala s predstavniki lokalne oblasti.

František Pivoda in Roman Vývoda sta se v družbi novega direktorja Víta Hrocha in svetovalca Mira Pocheja, srečala s poslancem mag. Janezom Žakljem, podžupanom Jožetom Stanonikom in direktorjem občinske uprave Matijo Podobnikom. Novim lastnikom je bila zaželjena dobrodošlica, da bi se v Žireh dobro počutili in uspešno nadaljevali zgodbo Alpine.

"Upam, da bomo s svojim delom izpolnili tako naše ambicije kot tudi vaša pričakovanja. Alpina je znamka olimpijskih zmagovalcev in želimo si, da tako ostane še naprej," je poudaril Pivoda in pojasnil, da je bil postopek prodaje zelo kompliciran, zato je še precej zadržan pri razkrivanju prihodnjih načrtov. Zatrdil pa je, da bodo storili vse, da nadaljujejo tradicijo Alpine.  Tudi novi direktor Hroch je prepričan, da je Alpina dobra in močna blagovna znamka, ki temelji na znanju, izkušnjah in spretnostih zaposlenih in prav v tem je po njegovih beseda njena velika moč. Kljub temu priznava, da razmere ta čas niso dobre, saj je podjetje v preteklih mesecih zastalo, kar se bo odrazilo v drugi polovici leta, zato bo poslovni rezultat verjetno nekoliko slabši, kot so načrtovali. "V zadnjih letih so se preveč osredotočali na proizvodnjo, pozabili pa  na trženje. To bo treba spremeniti." Kljub temu ne želijo razkrivati konkretnih načrtov, ker je za to še prezgodaj, vsekakor pa si ne želijo zniževati števila zaposlenih.

Ob koncu so predstavniki občine novim lastnikom in vodstvu zaželeli uspešno delo in veliko poslovnih uspehov.


 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi