Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

LESNI FENIKS: novinarska konferenca in ogled filma SMETI

LESNI FENIKS je projekt ponovne uporabe lesa, ki povezuje gospodarstvo, izobraževalno ustanovo in lokalno skupnost. Glavna cilja projekta sta izvedba pilotnega projekta uporabe lesnih ostankov in odsluženega lesa, iz katerih bodo nastali novi izdelki, ter ozaveščanje lokalnega prebivalstva.

Partnerji projekta Lesni feniks in društvo Ekologi brez meja vas ob nedavnem začetku projekta Lesni feniks vabimo na dva dogodka, oba se bosta zgodila v sredo, 20. novembra 2019, v Žireh. 

Ob 16.30 uri bomo v prostorih Galerije DPD Svobode Žiri (Trg svobode 6) gostili


NOVINARSKO KONFERENCO  

Na njej bodo spregovorili:
 

direktor podjetja M Sora, g. Aleš Dolenc,

g. Dimitrij Jeraj, predstavnik Šolskega centra Škofja Loka in

g. Janez Žakelj, župan Občine Žiri.

 

Ob 18. uri pa vabljeni tudi v Kino Žiri (Trg Svobode 6, 4226 Žiri) na ogled filma 

SMETI (Trashed) 

z uvodnim komentarjem predsednice Ekologov brez meja ge. Urše Zgojznik.

 

V dokumentarnem filmu se igralec Jeremy Irons nameni raziskati razsežnosti in vplive globalne problematike odpadkov, ko na svojem potovanju okoli sveta obiskuje čudovite kraje, okrnjene zaradi onesnaževanja. Film je prejel množico nagrad na različnih festivalih, leta 2013 je bil predvajan tudi v Evropskem parlamentu. Film ima slovenske podnapise, traja približno dve uri.


Ob tem vas prosimo, da udeležbo na novinarski konferenci potrdite ge. Barbari Zorko, Društvo Ekologi brez meja (031 363 368, barbara.zorko@ocistimo.si). 

Za ogled filma pa se ni treba prijaviti in je brezplačen. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme ali bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.


Več o projektu krožnega gospodarstva s pomenom za lokalno prebivalstvo izveste na naši spletni strani

www.lesnifeniks.si

 

 

Oglejte si tudi