Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

CCI4Tourism: Usposabljanje za dvig digitalnih veščin

V okviru projekta CCI4Tourism smo izvedli sklop usposabljanj za predstavnike sektorja KK in za zaposlene v turizmu. Širši sklop praktičnih delavnic je zajemal tri module: digitalni marketing za promocijo turističnih produktov, doživetij, gostinskih in nastanitvenih ponudnikov na Škofjeloškem, modul produktne fotografije in modul spletne prodaje na platformi Etsy.

Prva dva modula s praktičnimi delavnicami je izvedla ekipa Karata film, ki ima bogate izkušnje s foto in video produkcijo, spletno promocijo in upravljanjem s spletnimi promocijskimi kanali ter razvojem projektov na temo digitalne prepoznavnosti in trženja različnih podjetij.

Modul produktna fotografija in digitalni marketing je potekal v studiu Karata film (6. 4., 7. 4. in 8. 4. 2022), modul marketing za turistične ponudnike pa na terenu, pri ponudnikih. Na domačiji Tešnak (13. 4. 20222) je potekala delavnica kulinarične fotografije, na Turizmu Loka (14. 4. 2022) delavnica fotografije interierjev, zadnje srečanje (5. 5. 2022) pa smo namenili individualnega svetovanja za izboljšanje promocije na socialnih omrežjih (FB in Instagram).

Modul o spletni prodaji na Etsy je vodila Petra Vengar, ki ima na tej platformi svojo zelo uspešno trgovino Petruška. Udeleženci so v dveh srečanjih (12. in 19. 4. 2022) izvedeli vse ključne zakonitosti uspešne prodaje na platformi in na svojih primerih pridobljeno znanje izvedli v praksi.

Delavnice so bile karseda praktične, udeleženci pa so pridobili konkretna znanja in veščine za svoje nadaljnje delo. Vsem želimo uspešno delo do naslednjih usposabljanj!

 

 

Projekt delno financira Evropska unija v okviru programa INTERREG ADRION (Jadransko-jonski program) 2014–2020.

Več o projektu: https://cci4tourism.adrioninterreg.eu/

Vir: RA Sora

Oglejte si tudi