Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Omejitev dostopa do športnih in rekreativnih površin

Spoštovane občanke in občani,

župan mag. Janez Žakelj je danes izdal začasen sklep, na podlagi katerega se za čim bolj učinkovito preprečitev širjenja okužbe epidemije koronavirusa do nadaljnjega poleg že znanih določil iz vladnega odloka (povezava) dodatno omeji ali prepove dostop do javnih površin v občini Žiri.

Predvsem gre za športne in rekreativne površine. Danes so bile tako po občini s trakovi ograjene najbolj izpostavljene klopi za počitek in glavna postaja trim steze Laz. Prosimo, da trakov ne uničujete in spoštujete omejitve.

Ker se vodstvo občine obenem zaveda pomena gibanja za fizično in psihično zdravje ljudi pri premagovanju trenutne krize, občanke in občane poziva, da za svoje zdravje skrbijo čim bolj redno, ob tem pa poskrbijo, da s svojimi aktivnostmi ne ogrožajo lastnega ali zdravja drugih. Poleg higiene rok in kašlja, nedotikanja ali čim bolj omejenega dotikanja površin predmetov v javnosti ter srečevanja z drugimi na ustrezni razdalji to pomeni tudi, da se na sprehode in rekreacijo ne odpravljamo na bolj obiskane točke v občini in se namesto tega odločamo za poti, kjer bo možnost srečanja z drugimi čim manjša.

Hvala za razumevanje. Skupaj nam bo uspelo.

Dokumenti, priloge: 

 

2020_04_01, Zupan, Sklep o omejitvi in prepovedi dostopa do javnih povrsin

 

 

Oglejte si tudi