Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
12°C
Avtor: OBČINA ŽALEC,

Poziv k predlaganju predstavnika Občine Žalec za člana Skupščine JKP Žalec d.o.o.

Datum objave: 22. 05. 2023
Številka razpisa: 011-0022/2023

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja ter priznanja poziva, da ji posredujete predloge za predstavnika/predstavnico občine (so)ustanoviteljice za člana/članico Skupščine Javnega komunalnega podjetja Žalec d.o.o.

Odlok o ureditvi statusa, upravljanja in organizacije Javnega komunalnega podjetja Žalec, d.o.o. (Uradni list RS, št. 39/15) določa, da so organi podjetja skupščina, nadzorni svet in direktor. Skupščino podjetja sestavljajo po en predstavnik vsake občine ustanoviteljice, ki jih imenujejo njihovi občinski sveti. Podjetje ima statut, v katerem se podrobneje uredijo zlasti organizacija in delovanje podjetja, delovanje in odločanje organov podjetja, pogoji in postopek za imenovanje direktorja in druga vprašanja. Statut Javnega komunalnega podjetja Žalec, d.o.o. določa, da Skupščino podjetja sestavljajo po en predstavnik vsake občine ustanoviteljice, ki jih imenujejo njihovi občinski sveti. Mandatna doba članov Skupščine je štiri leta, s pravico ponovnega imenovanja.

Predlagatelj mora predlog za imenovanje predstavnika/predstavnice ustanovitelja obrazložiti.

Predloge posredujte na elektronski naslov Občine Žalec: glavna.pisarna@zalec.si ali po pošti na naslov: Občina Žalec, Občinski svet, Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja ter priznanja, Savinjske čete 5, 3310 Žalec do 2. junija 2023.

Predsednik
Viktor Mitov


Všečkaj objavo