Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
-1°C
JUTRI
5°C
5°C

Javni razpis za zbiranje predlogov za podelitev Savinovih odličij za leto 2023

Datum objave: 09. 11. 2023
Številka razpisa: 094-0006/2023

Za kulturni praznik v letu 2024 bodo na osrednji občinski proslavi v počastitev slovenskega kulturnega praznika ustvarjalcem na kulturnem področju podeljena Savinova odličja za zasluge na muzejskem, likovnem, prevajalskem, knjižničnem, publicističnem, gledališkem in glasbenem področju, na področju varstva naravne in kulturne dediščine ter drugih kulturnih področjih.

Savinova odličja so:
- Savinova plaketa z denarno nagrado,
- Savinova plaketa,
- Savinovo priznanje
in se podeljujejo skladno z odlokom o podeljevanju priznanj Občine Žalec.

Savinovo plaketo z denarno nagrado lahko prejme posameznik ali skupina ustvarjalcev za vrhunske dosežke ali življenjsko delo, s katerim je bila občinska kultura uveljavljena v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru.

Savinovo plaketo lahko prejme posameznik ali skupina za pomembne dosežke v kulturi, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih pred podelitvijo in pomenijo obogatitev občinske kulture.

Savinovo priznanje lahko prejme posameznik ali skupina za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini.

Kandidate lahko predlagajo posamezniki in pravne osebe.

Pisne predloge z obrazložitvijo pošljite do petka, 12. januarja 2024 na naslov: Občina Žalec - župan, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec, s pripisom NE ODPIRAJ - SAVINOVA ODLIČJA.

Javni razpis objavljen tudi v časopisu Utrip.

Všečkaj objavo