Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Pomagati boste znali, in to takoj ter učinkovito

To je najbolj pomembno in ne prvo, drugo ali tretje mesto. Tako povemo v Rdečem križu mladim, prizadevnim osnovnošolcem, ki sestavljajo ekipe prve pomoči. Toda ko osvojijo najvišje mesto, pokažejo izjemno veselje. Brina, Milijan, Brin, Jera, Naja in Tina so člani ekipe PP OŠ Šempeter v Savinjski dolini in danes so zmagali na regijskem preverjanju osnovnošolskih ekip iz prve pomoči v OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj.

Del zaslug za zmago si lahko brez skromnosti zapiše njihova mentorica Božena Svet, ki prosti čas namenja dodatnemu usposabljanju članov ekipe, drugi del pa naši predavatelji prve pomoči Nataša, Cvetka, Martina in Rok. Pa še na tretji del, ki je najpomembnejši ne pozabimo: izjemna volja in želja učencev po znanju in pomoči ljudem. Po zmagi na lokalnem preverjanju v Žalcu so rekli mentorici Boženi: »Gospa učiteljica, a gremo vadit, ko pridemo v šolo?«

Regijskega preverjanja so se udeležile štiri ekipe, poleg šempetrske še ekipe OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice, OŠ Zreče in OŠ Dramlje. V pisnem delu so pokazali znanje o delovanju Rdečega križa in iz prve pomoči, potem pa so oskrbeli namišljene poškodbe na imitatorjih poškodb: odprti zlom leve goleni, temeljni postopki oživljanja, kemična opeklina roke, hipoglikemija in poškodba obraza.

Ekipa PP OŠ Šempeter v Savinjski dolini se bo udeležila 16. državnega preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči v Kopru, v soboto, 14. maja.

Oglejte si tudi