Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Otroci so se pripravljeni učiti postopkov prve pomoči

Zato na preverjanjih usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči pokažejo veliko znanja. Po dveh letih premora so v RKS – Območnem združenju Žalec znova organizirali lokalno preverjanje, na katero so mentorji prve pomoči prijavili tri ekipe: I. OŠ Žalec, OŠ Šempeter v Savinjski dolini in OŠ Griže. Največ točk je zbrala ekipa OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki se bo udeležila Regijskega preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči v OŠ Karla Destovnika Kajuha 9. maja.

Osnovnošolsko ekipo prve pomoči sestavlja šest članov, izmed katerih je eden vodja ekipe. Člane so pred preverjanjem usposabljali predavatelji prve pomoči, na lokalnem preverjanju 5. maja pa so člani najprej pisali test iz poznavanja postopkov prve pomoči in delovanja Rdečega križa, potem pa oskrbeli namišljene poškodbe: odprti zlom leve goleni, amputacijo roke nad zapestjem, poškodbo obraza in uporabo defibrilatorja pri temeljnih postopkih oživljanja. Zmaga ekipa, ki pri seštevku pisnega in praktičnega dela zbere največ točk.

Rok Repas, predavatelj prve pomoči, je povedal, da so vsi učenci pokazali zelo veliko znanja, saj so bile vse poškodbe izjemno zahtevne, ekipe pa so jih znale v primernem času dobro oskrbeti.

Brina, Milijan, Brin, Jera, Naja in Tina se pod mentorstvom Božene Svet že pripravljajo na nov ponedeljkov izziv. Ekipa, ki bo zmagala na regijskem preverjanju v Šoštanju, se bo udeležila državnega preverjanja v Kopru 14. maja.

Oglejte si tudi