Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

PROSTOFER - brezplačni prevozi za starejše

KAJ JE PROSTOFER?
PROSTOFER (prostovoljni šofer) je vseslovenski trajnostni projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne morejo uporabljati javnih ter plačljivih prevoznih sredstev, s tistimi starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

KOMU JE NAMENJEN?
Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki nimajo lastnega prevoza in ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabe povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in nujnih opravkov.

KAM SE LAHKO PELJEM?
S prostoferjem se lahko odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali na pošto ter druge javne ustanove, pa tudi v trgovino in na pokopališče znotraj občine bivanja. Za prevoz izven občine bivanja pa so ti prevozi na voljo zgolj za nujne preglede v slovenskih bolnišnicah in obisk javnih ustanov, ki jih ni v domači občini.

KAKO NAROČIM PREVOZ?
Za naročilo prevoza pokličite brezplačno številko 080 10 10 vsaj tri dni pred prevozom, in sicer vsak delovnik med 8. in 16. uro. V klicnem centru bodo zabeležili vaš prevoz in obvestili prostovoljnega voznika; ta vas bo na dan prevoza prišel iskat na dom in vas odpeljal na želeno lokacijo, kjer vas bo počakal, da vse opravite, nato pa vas odpeljal nazaj domov.

ZAVOD ZLATA MREŽA
Obrtna cona Logatec 21
Logatec 1370
info@zlata-mreza.si

Oglejte si tudi