Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Prostovoljstvu prijazno mesto 2020

Slovenska filantropija je med 25. in 31. majem 2020 izvedla že 21. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

 

S sistematičnim spodbujanjem prostovoljstva in zagotavljanjem podpore delovanju prostovoljskih organizacij in soustvarjanjem pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti je občina Žalec letos že petič potrdila prejem naziva Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.

 

Občina Žalec prostovoljstvo spodbuja prek javnih razpisov, sofinancira dela mentorjev prek javnih del v javnih zavodih s prostovoljskim programom, zagotavlja možnost brezplačne uporabe prostorov za delovanje prostovoljskih organizacij, zagotavlja sredstva za povračilo stroškov prostovoljnim gasilskim društvom, občina podpira prostovoljske dogodke, ki se jih udeležujejo župan in visoki predstavniki občine, izvaja spomladansko čistilno akcijo, ob koncu leta pa za prostovoljce organizirajo še sprejem pri županu.

 

Festival prostovoljstva je bil letos malce drugače obarvan, saj so prostovoljci Hiše Sadeži družbe Žalec po ulicah Žalca delili občanom časopis »Dobra dela ne potrebujejo reklame«, kje je predstavljenih 45 zgodb prostovoljcev z različnih področij: varovanja narave, civilne zaščite in reševanja, družbenega vključevanja, kulture in prostega časa. Veseli dan prostovoljstva je potekal v 40 krajih po Sloveniji in več kot 250 prostovoljcev je razdelilo 15.000 izvodov časopisa

 

Iskrene čestitke in zahvala vsem prostovoljcem, društvom in drugim organizacijam in institucijam v občini Žalec za nesebično prostovoljsko delo, s katerim izboljšujete kakovost življenja tako občanov kot celotne lokalne skupnosti.

Oglejte si tudi