Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest

Občina Žalec objavlja pogoje  za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest na območju občine Žalec v času referendumske kampanje za referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (OdZV-1G) - dokument je v priponki.

Na javnih plakatnih mestih občine Žalec se v času referendumske kampanje za referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (OdZV-1G) organizatorjem zagotovi možnost brezplačnega nameščanja plakatov za osnovno informiranje volivcev v občini o referendumu.

Organizatorji referendumske kampanje morajo vlogo za dovolitev plakatiranja na javnih plakatnih mestih občine poslati na sedež pooblaščenega izvajalca plakatiranja, to je Javno komunalno podjetje d.o.o., Ulica Nade Cilenšek 5, 3310 Žalec, fax 03 713 67 70 ali E naslov: info@jkp-zalec.si, najprej 30 in najkasneje 15 dni pred dnem glasovanja. V vlogi je potrebno navesti: želeno število plakatov, njihovo velikost in odgovorno osebo organizatorja.
Pristojni organ bo o vlogi iz prejšnjega odstavka odločil v roku štirih dni. V kolikor na vlogo v tem roku ne odgovori, velja, da je vloga odobrena.

Namestitev plakatov na javna plakatna mesta izvaja izključno pooblaščeni izvajalec plakatiranja. Vsi samovoljno nameščeni plakati bodo sproti odstranjeni, stroški odstranjevanja bodo zaračunani organizatorju volilne kampanje.
Občina dodatnih plakatnih mest ne bo zagotavljala.

Plakatiranje zunaj javnih plakatnih mest občine je dovoljeno s soglasjem lastnika, najemnika oziroma upravljavca objektov ali zemljišč. Za plakatiranje na teh lokacijah organizatorji referendumske kampanje poskrbijo sami.
S površin zunaj javnih plakatnih mest občine morajo organizatorji volilne kampanje odstraniti vse svoje plakate in druge oglaševalske vsebine, in sicer najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja.

Referendumska kampanja in plakatiranje pod temi pogoji se lahko začne najprej 30 dni pred dnem glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnem glasovanja. Za dan glasovanja je določen 11. julij 2021.

Oglejte si tudi