Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prispevek o delu gasilcev Gasilske zveze Žalec

V ponedeljek, 19. oktobra 2020, je bila znova razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). S tem dnem smo gasilci Gasilske zveze Žalec prekinili vse aktivnosti razen posredovanja ob nesrečah in požarih. Začasno ustavljena so med drugim  vsa usposabljanja vključno s tečajem za operativnega gasilca, ki smo ga pričeli izvajati septembra in ga sicer obiskuje 25 bodočih operativnih gasilcev.


16. novembra 2020 je ob 02:11 uri v Petrovčah, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec, prišlo do požara v gospodarskem objektu. Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana prostovoljna gasilska društva Dobriša vas - Petrovče, Drešinja vas, Levec, Kasaze-Liboje, Griže, Gotovlje in Žalec. Skupno je v intervenciji sodelovalo 66 gasilcev z 13 gasilskimi vozili. Po pogasitvi požara je na požarni straži ostala operativna enota PGD Dobriša vas – Petrovče. Na gospodarskem objektu je bilo v požaru v celoti uničeno ostrešje in leseni del objekta. Gasilska intervencija se je zaključila okoli 8.30 ure.


V obdobju dveh mesecev so člani Gasilske zveze Žalec opravili 25 intervencij, ki so skupno trajale 45 ur in 10 minut. Najdaljša intervencija je trajala 6 ur in 20 minut, najkrajša pa 35 minut.


V GPO Žalec so imeli 18 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela in GPO Tabor so imeli 3 intervencije, v GPO Braslovče eno, v GPO Vransko pa intervencij niso imeli.


Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

e: tadej.zupan@gz-zalec.org

telefon: 051 38 28 85

Oglejte si tudi