Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Pivo Kukec gre v Ameriko

Kukec - pivo očeta laškega in žalskega piva, Simona Kukca, se odpravlja v Združene države Amerike 

Fontana piv Zeleno zlato, osrednja žalska znamenitost in prva ter edina fontana piv na svetu, širi svoj sloves tudi izven domačih meja. Pred epidemijo so fontano množično obiskovali gostje iz sosednjih držav, celotne Evrope in tudi širše, tokrat pa že drugo leto zapored prednjačijo domači gostje. Na fontani smo številčnejši obisk ameriških pivovarjev in hmeljarjev beležili leta 2019, ko sta Slovenija in Žalec gostila svetovni hmeljarski kongres.

Na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec, ki upravlja Fontano piv Zeleno zlato in blagovno znamko Kukec, savinjsko pivo, ki ga varijo na žalskem Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, smo razmišljali kako navkljub nenaklonjenim časom za potovanje približati slovensko pivo in fontano piv ljudem po svetu. S pomočjo gospodarske diplomacije in slovenske ambasade v ZDA, smo v petek, 23. julija 2021, odposlali prvo večjo dobavo piva in vrčkov za pivo v ZDA, in sicer v Washington in Cleveland. Zavedamo se, da zaradi epidemiološke situacije ameriški obiskovalci verjetno še nekaj časa ne bodo v gručah drli v Žalec, vendar pa je treba prav zdaj vzpostavljati nove povezave in krepiti blagovno znamko.  

Fontana piv, ki letos deluje od aprila dalje, je priljubljena točka obiskovalcev iz cele Slovenije. Vrhunska craft piva, ki se mesečno menjujejo, pa so vedno znova dober razlog za degustacijo. Na šestih pipah so tudi nagrajena piva prireditve Naj piva Slovenije 2021, ki je konec junija potekala pri fontani piv. 

Letošnja novost je akcija Žalec časti. Z njo nagovarjamo obiskovalce, da obiščejo žalsko »turistično transverzalo« 12 zanimivih turističnih točk in v lični zloženki zberejo vsaj 4 žige. Raziskovanje in zbiranje žigov bo pri fontani piv nagrajeno s steklenico piva Kukec.    

Na ZKŠT Žalec zaključujejo tudi priprave na prireditev Kriglfest, ki bo popestrila prvi avgustovski vikend (od 6. do 8. avgusta), ko praznujemo tudi svetovni dan piva.

Oglejte si tudi