Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Poziv zavezancem za NUSZ k prijavi podatkov in sprememb za leto 2022

Javno pozivamo vse pravne in fizične osebe, ki so lastniki ali uporabniki nezazidanih in zazidanih stavbnih zemljišč na območju Občine Žalec, da v skladu z Odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Žalec (Uradni list RS, št. 173/2021) do 28. 02. 2022 v pisni obliki posredujejo vse spremembe, ki se nanašajo na:

  • lastništvo nepremičnine ali spremembo zavezanca za plačevanje nadomestila (prodaje, najemi, dedovanje,..),
  • povečanje površin obstoječih objektov (prizidave, nadzidave, legalizacije),
  • spremembe namembnosti obstoječih objektov,
  • novogradnje na podlagi pridobljenih dovoljenj za gradnjo.

Zavezanec lahko v skladu z 17. členom navedenega odloka vloži vlogo za oprostitev plačila NUSZ. Oprostitev plačevanja NUSZ se uvede na pisno zahtevo zavezanca, ki jo mora zavezanec vložiti vsako leto skupaj z ustreznimi dokazili.

Podatke na pripravljenih obrazcih pošljite na naslov: Občina Žalec, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec ali na elektronski naslov: glavna.pisarna@zalec.si.

Na ta način želimo z zavezanci predhodno uskladiti podatke za odmero NUSZ za leto 2022. V nasprotnem primeru se bodo pri evidentiranju sprememb uporabili podatki iz javnih evidenc in podatki iz izdanih odločb za odmero komunalnega prispevka.

Obrazci oz. vloge za spremembe in oprostitve so na voljo na spletni strani Občine Žalec https://zalec.si/za-obcane/vloge-in-obrazci/ (razdelek NUSZ) ter v sprejemni pisarni Občine Žalec, Ulica Savinjske čete 5, Žalec.

Plačevanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Žalec je urejeno z Odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Žalec (Uradni list RS, št. 173/2021).

Informacije lahko dobite tudi na telefonski št.: 03 713 64 54 - Samanta Potočnik

Oglejte si tudi