Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Občina Žalec nadaljuje tradicijo sodelovanja v kampanji Evropski teden mobilnosti

Občina Žalec nadaljuje tradicijo sodelovanja v kampanji Evropski teden mobilnosti. Tako se je letos znova prijavila in bila izbrana na razpisu Ministrstva za infrastrukturo v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE. Letos so v ospredju potovanja z manj onesnaženja. V kampanji za večjo trajnostno mobilnost in večjo kakovost bivanja sodeluje 32 držav (skupaj 1014 mest). V Sloveniji letos sodeluje 72 občin, ki bodo, tako kot vsako leto, med 16. in 22. septembrom 2020 pripravile vrsto aktivnosti, katerih vodilo je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice.

V kratkem bomo objavili letošnji program, ki bo znova sestavljen iz pestrega dogajanja in dnevom brez avtomobila. Pri tem povejmo, da že potekajo prijave za akcijo Trajnostno v službo, ki je tudi sestavni del ETM 2020. Več o akciji preberite tukaj.

Spremljajte nas na spletni strani občine in sodelujte pri spreminjanju potovalnih navad ter povečevanju kakovosti bivanja (Več o tem, kako lahko moja mobilnost reši stvar na: https://tedenmobilnosti.si/2020/kako-lahko-moja-mobilnost-resi-stvar)

Oglejte si tudi