Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Iztekla se je akcija Trajnostno v službo

Že od začetka meseca avgusta so zaposleni v javnih zavodih na območju Občine Žalec sodelovali v akciji trajnostno v službo, ki je potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM). Le ta je letos potekal pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo v okviru projekta CARE 4 CLIMATE. Namen akcije Trajnostno v službo in kampanje ETM je promocija trajnostne mobilnosti, kjer se spodbuja spreminjanje potovalnih navad v smeri zmanjšanja negativnih vplivov prometa na okolje in ljudi in hkratno večanje kakovosti bivanja.

V letošnji akciji je sodelovalo 22 zaposlenih, ki so vsak dan pridno beležili prihode v službo in sicer s kolesom, peš ali javnim prevozom. V petek 18.9.2020 na dan brez avtomobila, ko se je zaprla osrednja cesta skozi Žalec, pa se je izvedlo tudi žrebanje za nagrade, financirane s sredstvi sklada za podnebne spremembe. V nagradnem žrebanju so sodelovali vsi, ki so več kot 20% dni beleženja prišli na trajnosten način v službo.

Izžrebani so bili naslednji nagrajenci:

1. nagrada (kolesarski nahrbtnik): Aljaž Zupanc
2. nagrada (naglavna lučka): Irena Kokot
3. nagrada: (lučki za kolo) Alenka Zabret Florijančič

Nagrajenci lahko nagrade prevzamete na Občini Žalec, pri gospe Majdi Marovšek. Vsem sodelujočim in nagrajencem iskreno čestitamo in želimo še več trajnostnih kilometrov!

Oglejte si tudi