Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

DRUŠTVO MOST USTANOVIL NOVO SKUPINO ZA STAREJŠE NA PONIKVI PRI ŽALCU

Društvo za razvoj civilnih iniciativ Most je v sodelovanju in ob podpori Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška, enota Žalec, v torek 28. septembra 2021 na Ponikvi pri Žalcu ustanovil novo skupino za samopomoč, ki združuje mlajšo, srednjo in starejšo generacijo. Prvo srečanje je navdušilo z dobro obiskanostjo, zanimanjem in polno mero dobre energije.

Osnovna dejavnost v skupini, ki šteje do deset članov, je usmerjeni pogovor. Namen delovanja takšnih skupin je zadovoljevanje nematerialnih potreb po temeljnem medčloveškem odnosu. Deluje po principu prijateljske skupine, kjer si člani delijo svoja zaupanja, doživljanja, izkušnje, veselja in tegobe. Ustvari se toplo in varno ozračje, kjer lahko vsak pove svoje mnenje brez predhodnega znanja, je sprejet, nihče ga ne obsoja, kritizira ali moralizira. V skupinah se obravnavajo različne tematike iz vsakdanjega življenja.

Delovanje skupin starejših ljudi za samopomoč podpira CSD Savinjsko – Šaleška, enota Žalec, Občina Žalec, Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije in drugi.

V skupino še sprejemamo nove člane, zato vas vabimo, da se nam pridružite!

Srečanja skupine potekajo vsak torek od 16.30 do 18.00 ure, v prostorih krajevne skupnosti Ponikva pri Žalcu, ki jo vodita usposobljeni voditeljici - prostovoljki Tanja Brglez in Urša Rednak. V času šolskih počitnic srečanja ne potekajo. Za več informacij si oglejte našo facebook stran Društvo Most Žalec ali nas kontaktirajte na gsm: 031 316 850, elektronski naslov: drustvomost.zalec@gmail.com.

                                                                                  Špela Jovan, predsednica DRCI Most

 

Oglejte si tudi