Logo MojaObčina.si

Žalec

JUTRI
31°C
11°C
SOB.
30°C
13°C

Igor in zlati zvoki, koncert ODPOVEDAN

Vstopnina: 15,00€
TIC Žalec, po spletu in uro pred predstavo na blagajni Doma II. slovenskega tabora Žalec

Spoštovani, obveščamo vas, da je koncert Igor in zlati zvoki ‒ 30 let, napovedan za 20. maj 2022, odpovedan oz. prestavljen na željo ansambla. Nadomestni termin bo najverjetneje v decembrskem času in vam ga pravočasno sporočimo. Kupci lahko svoje vstopnice vrnete v TIC-u Žalec ali jih obdržite za nadomestni termin.

Za nevšečnosti in razumevanje se vam iskreno zahvaljujemo.

*************************************************

Ansambel Igor in zlati zvoki letos praznuje 30-letnico delovanja. Proslavil jo bo s koncerti po Sloveniji in tujini, predstavil bo svoje največje uspešnice, nekaj novih skladb, v program pa bodo člani skupine vpletli tudi nekaj šaljivih točk. Spoznali bomo njihove skrite talente in slišali zanimive zgodbe ter anekdote iz 30-letne zgodovine ansambla.  

O ansamblu:

Ansambel Igor in zlati zvoki je prišel delovati leta 1992. Pred tem je vodja ansambla Igor Podpečan igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik, nato pa je ustanovil lastni ansambel. Skupina je do sedaj izdala 25 albumov (kaset, CD-jev, DVD-jev) v Sloveniji in 17 na nemško govornem področju (leta 1997 prejeli zlato kaseto, leta 2002 pa platinasto ploščo).  Gostovali so v najbolj znanih radijskih in televizijskih glasbenih oddajah po Sloveniji in zunaj njenih meja ter ustvarili na desetine zimzelenih uspešnic.

Leta 2002 in 2006 so bili na turneji po ZDA in Kanadi, leta 2002 so prejeli nagrado Slovenski rubinasti slavček. Septembra 2007 so v sklopu svoje 15-letnice nastopali po ZDA in Kanadi, "live" koncert iz Toronta (ladja Captain John) pa je naslednjo noč slišala vsa Slovenija. Igor je namreč avdio zapis koncerta poslal po internetu v Slovenijo, nakar ga je naslednjo noč po vsej Sloveniji predvajalo združenje slovenskih radijskih postaj.

Leta 2013 so v Kirschenhalle Hitzendorf pri Gradcu podelili najvišja evropska glasbena priznanja OBERKRAINER AWARD najboljšim izvajalcem, ki igrajo po vzoru Avsenikov, torej v kvintetovski zasedbi. Dobitnik te prestižne glasbene nagrade za leto 2013 je bil ansambel Igor in zlati zvoki.

Med njihove najpopularnejše skladbe spadajo: Naš ata ni copata, Deklica s črnimi očmi, Zlatolaska, Čestitke in pozdravi, Gasilec moj, Jaz lunco vprašal bom, Kavboj Joe, Labodi na Blejskem jezeru, Zakaj si tak štor, Piranski zaliv, Slovenček, Stari grad, Halo Evropa, Najlepši cvet moje ulice ...

Ansambel Igor in zlati zvoki sestavljajo:

Igor Podpečan (harmonika, vokal, pozavna), Martin Frece (bas, bariton), Boštjan Lašič (trobenta, bobni, vokal), Mike Orešar (kitara, bobni, solo vokal), Zmago Tkavc (klarinet, saksofon, vokal), Jelka Hafner (solo vokal, violina) in David Duh (vokal, kitara)

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi