Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
-1°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Vadi jogo - zaživi boljše!

Če kot povprečni prebivalci tega planeta trezno pogledamo vase in nase lahko ugotovimo, da naše telesno, energetsko, psihomentalno in duhovno stanje ni na zavidljivem nivoju. Kako živeti zdravo, mirno, uspešno, srečno življenje?


Neizpodbitno dejstvo je, da svoja življenja lahko spremenimo na bolje in to v vseh ozirih, če le hočemo. Ne gre za čudeže, temveč le za sozvočje s temeljnimi življenjskimi tokovi.


Za vse v življenju potrebujemo izobraževanje. Na primer za poklic, hobije, vožnjo avta. Kakšno izobraževanje pa potrebujemo za zdravje, notranji mir, izpolnjenost, uspešnost, srečo?


Joga predstavlja enega najučinkovitejših izobraževanj za Življenje. Joga je znanost o telesu zavesti in duši, v svojem bistvu pa je znanost o sreči. V besedi sreča je zajeto veliko pojmov. Na primer zdravje, notranji mir, napolnjenost z energijo, radost, razbremenjenost, univerzalna ljubezen. Ta stanja so skozi vadbo joge izkusili mnogi, od pradavnine naprej in enako se jih da izkusiti tudi danes.


Joga v vsakdanjem življenju je zagotovo eden najbolj učinkovitih, postopnih jogijskih pristopov, primernih resnično za vse, ne glede na starost in telesno ter duševno stanje. Dobrobiti vadbe Joge v vsakdanjem življenju so skozi več kot petindvajsetletno prisotnost v slovenskem prostoru izkusili mnogi. Poskusi še ti!


dr. Danilo Kosi - Dayalpuri, prof.

Oglejte si tudi