Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-5°C
JUTRI
3°C
-2°C
Oceni objavo

Vandalizma ne bomo dopuščali

Že nekaj časa opažamo, o tem pa nas obveščajo tudi številni občani in občanke, ki jim ni vseeno za našo skupno lastnino, da se je v času poletnih počitnic pojavila skupina vandalov, ki so z neprimernim ravnanjem uničevali naša e kolesa. Če smo še pred nedavnim pohvalili vse uporabnike, da skrbno ravnajo z našo skupno lastnino, žal temu ni več tako.

Veliko naših koles je zaradi izživljanja nad njimi in neprimernega ravnanja poškodovanih in zato sistem izposoje ZaNaprej sedaj deluje v zmanjšanem obsegu, saj so kolesa zaradi predrtih zračnic, uničenih plaščev, zlomljenih košar in blatnikov in drugih poškodb na popravilu.

Po pregledu je upravljalec sistema ugotovil, da je za poškodbe na kolesih odgovorna manjša skupina oseb, mlajših od 19 let. Vandalizem smo prijavili in predali v obravnavo Policijski postaji Zagorje, nekaterim uporabnikom smo onemogočili dostop do izposoje, prav tako smo podali predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja povzročanja škode na tujih stvareh.

V izogib vandalizmu bomo zato še povečali nadzor nad sistemom izposoje e koles in vsa ravnanja, ki kažejo na namerno poškodovanje koles, v katerem se bosta upravljalec in Občina Zagorje ob Savi prepoznala kot oškodovanec, naznanjali pristojnim prekrškovnim organom.

Takšna neodgovorna ravnanja nas žalostijo, saj smo z javnim denarjem kupili kolesa, da bi vsem občankam in občanom omogočili vožnjo po opravkih ali zgolj za rekreacijo, nikakor pa ne moremo razumeti, da se nekateri mladi ne zavedajo, da je to naša skupna lastnina, s katero moramo skrbno ravnati.

Dodajmo še, da je mladoletnim uporabnikom nad 14. letom starosti dovoljeno odpreti uporabniški račun s pisnim dovoljenjem starša ali zakonitega zastopnika na podlagi izpolnjenega obrazca, ki je objavljen na spletnem naslovu www.zanaprej.si. Uporaba koles za izposojo ni dovoljena osebam, mlajšim od 14 let.

Pogoje za uporabo e koles najdete na povezavi: https://bikes.nomago.si/wp-content/uploads/2022/01/SLO_Splosni_pogoji_ZAnaprej-30-07-2021.pdf

Upamo, da bomo z vsemi ukrepi vandalizem preprečili, saj uničevanja stvari ne bomo dopustili.

Občina Zagorje ob Savi

Oglejte si tudi