Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

V Zagorju tudi letos najboljše učence v zgodovino zapisali z zlatimi črkami

Občina Zagorje ob Savi je zlato knjigo dopolnila z novimi učenci in dijaki, ki so v vseh letih šolanja izkazali odlično znanje. Od leta 1977 do letos je v tej posebni knjigi posebno mesto našlo kar 1725 učencev in učenk. Letos je seznam v knjigi dopolnilo 46 zlatih otrok: 18 zlatih učencev z OŠ Ivana Skvarče, 14 z OŠ Toneta Okrogarja, 10 z OŠ Ivana Kavčiča in štirje zlati s Srednje šole Zagorje.

Na svečani slovesnosti v Delavskem domu Zagorje je z zlatimi črkami vpisane mlade nagovoril gostitelj dogodka zagorski župan Matjaž Švagan, ki je zlatim učencem na odru izročil posebna darila. 

Kot je v Zagorju navada že zadnjih 26 let, je po podelitvi daril v dvorani delavskega doma za zlate učence, njihove družine, razrednike in ravnatelje na vrsti še koncert. Občina se trudi izpolniti želje učencev. Letos so ti večinsko glasovali za glasbene odličnjake, domačine, ki postajajo zvezde tudi izven Slovenije: 
Koala Voice. Kisovške Koale so poskrbele za pošiljko zmagovalne, pozitivne energije. Z zlatimi nitmi je prireditev povezala voditeljica Vanda Kopušar.

Za piko na i pa torta in na dobre želje:
Občina Zagorje ob Savi vsem zlatim učencem in učenkam ter 
zlatim dijakom in dijakinjam želi še mnogo uspešnih zgodb.

Naj bo vpis v zlato knjigo spodbuda
za izpolnjevanje njihovih ciljev. In zlatih sanj!

Oglejte si tudi