Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Oceni objavo

Stanovanjsko podjetje Zagorje kmalu z dodatnimi nalogami

Od junija dalje Stanovanjsko podjetje Zagorje vodi Iztok Rabuzin. Podjetje bo poleg svoje osnovne dejavnosti od oktobra dalje od Občine Zagorje ob Savi prevzelo tudi naloge, ki so povezane z objavo razpisov za dodeljevanje stanovanj, oblikovanjem prednostnih list ter dodeljevanjem občinskih stanovanj.

Še pred koncem letošnjega leta bo objavljen nov razpis za oblikovanje prioritetne liste za dodelitev neprofitnih stanovanj, ki so v lasti Občine Zagorje ob Savi, nova prioritetna lista za prihodnji dve leti pa bo oblikovana na začetku prihodnjega leta. Trenutno sicer praznih občinskih stanovanj ni, tisti, ki so jim stanovanja dodeljena oz. so na prioritetni listi, pa se lahko vselijo, ko se zaradi različnih razlogov, kot so selitev obstoječih najemnikov, smrt, odhod v dom starostnikov ipd., stanovanja izpraznijo. Občina Zagorje ob Savi trenutno razpolaga s 172 stanovanji, Spekter Trbovlje pa v zagorski občini daje v najem okoli 460 stanovanj.

Stanovanjsko podjetje Zagorje, ki želi tudi v prihodnje ostati občanom prijazna in dostopna institucija, je v prvi polovici letošnjega leta poslovalo stabilno in v skladu s poslovnim načrtom za leto 2022.

Oglejte si tudi