Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Širitev optičnega omrežja na ruralna območja

V sklopu projekta RUNE je podjetje RUNE Enia d.o.o. v občini Zagorje ob Savi že zgradilo omrežje med naselji (t. i. primarno omrežje) in pričelo z gradnjo omrežja do uporabnikov in uporabniških priključkov. Trenutno gradnja teh poteka v naselju Kandrše-Del, temu bo sledilo naselje Razbor pri Čemšeniku, zatem pa pridejo na vrsto še druga naselja v občini, ki so vključena v projekt RUNE. 

Prebivalci občine Zagorje ob Savi lahko vključenost posameznih naslovov v projekt RUNE preverite na spletni strani www.ruralnetwork.eu, kjer je priključek mogoče tudi naročiti. 

Dostop do širokopasovnih storitev omogoča izbrani ponudnik storitev, s katerim kot naročnik priključka sklenete naročniško pogodbo. Izbirate lahko med vsemi štirimi večjimi operaterji, ki so prisotni na slovenskem trgu.  

V primeru dodatnih vprašanj ali za pomoč pri izvedbi naročila se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je dosegljiv vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu .

Vse informacije pa so vam na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu  

Oglejte si tudi