Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Oceni objavo

RIBIŠKA DRUŽINA ZAGORJE ZA OBČINSKI PRAZNIK PRIREDILA TEKMOVANJE

Zagorski ribiči so že leta zelo dejavni na področju ohranjanja ribjega življa v potokih po vsej dolini in reki Savi, čeprav imajo pri teh dejavnostih čedalje več preprek, ki v glavnem izvirajo iz nedorečenih pravil, ki jih postavljajo državni in paradržavni organi. To pomeni, da problematizirajo postavljanje objektov v potoke in reke, ki bi izboljšali pogoje za razmnoževanje in življenje vodnih živali. Prav tako predstavljajo hude težave občasni izpusti strupenih snovi, posebno v letošnjih vročih časih, ko primanjkuje kisika v vseh tekočih vodah. Količino kisika v vodah zmanjšujejo tudi neodgovorni prebivalci ob potokih, ki vanje mečejo pokošeno travo, nagrabljeno listje in tudi kovinske, plastične in še druge odpadke.

Bolj prijetna, a prav tako zahtevna, je dejavnost pri vzdrževanju ribnikov, življa v njih in urejanje okolice, kamor se država k sreči, ne vtika.

Ravno tako odgovorno je tudi organiziranje in realizacija ribiških tekmovanj, ki jih zagorska ribiška družina v sezoni izvede kar nekaj.

Zadnje, najbolj odmevno je bilo tekmovanje 14. avgusta v počastitev občinskega praznika občine Zagorje.

Bilo je triinštirideset tekmovalcev, ki so lovili v treh sektorjih. Tekmovati so začeli ob sedmi uri, konec pa je bil ob trinajstih. Sledilo je tehtanje ulova, evidentiranje le-tega in kosilo. Po kosilu, okrog pol treh popoldan so razglasili rezultate in zmagovalce.

Vsi skupaj so ulovili krepko čez 130 kilogramov rib, ki so jih seveda po končani tekmi osvobodili.

Med prve tri so se uvrstili zmagovalci iz vsakega sektorja. Zmagovalca je določila količina ulovljenih rib. Tako je bil nesporni zmagovalec Žiga Lampič, s triindvajsetimi kilogrami ulova, drugi je bil Marjan Klančišar z desetimi in tretje mesto je dosegel Andrej Dornik ml., z dobrimi sedmimi kilogrami.

Nagrade so bile simbolične, pokali in medalje, prvak pa je prejel televizor.

Naj povemo, da je ta nagrada že tradicionalna, saj se spominjamo časov, ko so zmagovalci televizorje komaj spravili v avte… Takrat je bil seveda poudarek na barvni….

Besedilo MM, slike M.Z in MM

Oglejte si tudi