Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Mateja Kos prejemnica priznanja RS za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je podelil državne nagrade in priznanja na področju prostovoljstva za leto 2020. Gre za najvišja državna priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, ki jih vsako leto podeli Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

Mateja Kos je prostovoljka že od 16. leta. Sprva jo je motivirala želja po razvoju novih turističnih dejavnosti v kraju, danes pa jo motivirajo predvsem dejavnosti za otroke in mlade. Leta 2004 se je pridružila župnijskemu Oratoriju in bila z njim povezana do leta 2014. Leta 2016 je postala predsednica Kulturnega društva Podkum. Je ena izmed pobudnic njihovega počitniškega programa Urlaub na vasi, ki ga izvajajo prostovoljci in je namenjen mladim ter otrokom. V tednu dni brez telefona in računalnika se otroci udeležujejo delavnic, dramske skupine, družabnih, tekmovalnih in športnih iger. Počitniški program je izjemno povezal lokalno skupnost.
Od leta 2015 Mateja Kos sodeluje v projektu Manj svečk za manj grobov, je članica Sveta krajevne skupnosti, na pomoč priskoči tudi drugim društvom.

Mateja Kos pravi, da je ponosna na to, da je prostovoljka: "To delo ti da posebno energijo in ti obogati življenje. Spoznaš veliko dobrih ljudi in vidiš, da je lahko svet drugačen in lepši, če tudi ti nekaj narediš za to. Največ mi pomeni, da s svojim delom komu polepšaš dan ali omogočiš, da se kaj spremeni." 

Oglejte si tudi