Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
10°C
-2°C
Oceni objavo

Priprave na občinski praznik

Občina Zagorje ob Savi, ki občinski praznik obeležuje 9. avgusta, je že začela s pripravami na letošnje praznovanje. Po dveh letih brez osrednjih zabavnih prireditev, kot sta Noč pred nočjo in Zagorska noč, se bosta prireditvi letos vrnili v Zagorje.

Seveda ne bodo manjkale tradicionalne prireditve, kot so teki po zagorski dolini, kolesarski vzpon na Zasavsko Sveto goro, slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj in podobne.

Je pa Občina Zagorje ob Savi pozvala tudi vsa društva in organizacije, ki nameravajo organizirati prireditve v sklopu občinskega praznika, da do najkasneje 15. junija 2022 na obrazcu, ki je dostopen v priponki spodaj, javijo podatke o prireditvah in jih pošljejo na naslov: nina.jenko@zagorje.si.

Do 31. maja pa je odprt tudi razpis za podelitev občinskih priznanj za leto 2022. Predlagatelji lahko komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja posredujejo svoje predloge za dobitnike zlate ali srebrne plakete Občine Zagorje ob Savi ali za naziv častnega občana. Več informacij je na voljo na spletni povezavi https://www.zagorje.si/razpis/612461.

Oglejte si tudi