Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
-3°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Izvedena predstavitev trase kolesarske steze na relaciji Zagorje ob Savi – Orehovica

Občina Zagorje ob Savi načrtuje izgradnjo kolesarske steze na relaciji Zagorje ob Savi – Kisovec – Izlake - Orehovica.

 

Projekt je eden izmed nosilnih projektov občine v obstoječem programskem obdobju za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020 in je vključen v podpisani Dogovor za razvoj Zasavske regije. S projektom želimo spodbuditi zlasti uporabo koles in prispevati k bolj zdravemu načinu življenja, k širšemu razvoju območja, izboljšanju kvalitete zraka, okolja in k razvoju sonaravnega turizma.

 

Zavedamo se, da izgradnja kolesarske steze brez podpore lastnikov zemljišč, po katerih bo potekala, ne bo uspešna, pri čemer je pridobitev pravice graditi na zasebnih zemljiščih temeljni pogoj za pričetek gradnje. Ob tem želimo poudariti, da smo načrtovali potek trase bodoče kolesarske steze na način, da bodo posegi na zasebnih zemljiščih minimalni, pri čemer je naš cilj, da bodo po izgradnji steze, le-ta še dodatno urejena in izboljšana v korist vseh lastnikov. Trudili smo se, da smo s postopnim variantnim načrtovanjem prišli do rešitve, ki, gledano v celoti, terja najmanj posegov na zasebnih zemljiščih in hkrati izpolnjuje vse pomembne kriterije urejanja varnih kolesarskih površin.

 

Za lastnike zasebnih zemljišč je Občina Zagorje ob Savi dne 23. in 24. junija pripravila tri predstavitve najnovejših izvedbenih projektnih rešitev kolesarske steze, pridružili so se tudi predstavniki Krajevnih skupnosti KS Rudnik-Toplice, KS Kisovec-Loke in KS Izlake. Med drugim smo pojasnili tudi izhodišča Občine pri pridobivanju potrebnih zasebnih zemljišč in skupaj z lastniki ter predstavniki tangiranih Krajevnih skupnosti evidentirali njihove predloge.

 

Predstavljene posodobljene izvedbene projektne rešitve bodoče kolesarske steze objavljamo v priloženih pdf. prikazih.

Dokumenti / Priloge

Promet pododsek 1

Promet pododsek 2

Promet pododsek 3

Promet pododsek 4

Oglejte si tudi