PROGRAM
10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;
11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;
15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;
16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;
17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano
In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.
§ TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
§ USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE: IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
§ MEDENE PIJAČE
§ DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
§ ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA
Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?
BAKALCO, ŽLIKROFE, PEHTRANOVE ŠTRUKLJE S HRUŠKAMI KUHANIMI V RDEČEM VINU, PAJTIČKE, ŽELŠEVKO …
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!
Vljudno vabljeni!
* * *