Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
-3°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Zagorski gasilci opravili več kot 1300 prostovoljnih delovnih ur

V dobrem letu izrednih razmer so gasilci Gasilske zveze Zagorje ob Savi opravili 152 intervencij, povezanih s pandemijo covid-19, na katerih je sodelovalo 669 prostovoljnih gasilcev, ki so skupno opravili več kot 1300 prostovoljnih delovnih ur.
Prostovoljne gasilske enote v Občini Zagorje ob Savi v času epidemije v prvi vrsti zagotavljajo nemoteno izvajanje javne gasilske službe na območjih, ki jih pokrivajo. Delovanje gasilskih organizacij je omejeno samo na najnujnejše delo, to pa zato, da preprečijo prenos okužb med pripadniki operativnih sestavov društev.
Ob spoštovanju vseh ukrepov vlade ter NIJZ v Gasilski zvezi Zagorje ob Savi zato med prostovoljnimi gasilci niso imeli izbruha virusa in so tako vsa prostovoljna gasilska društva v času epidemije nemoteno opravljala javno gasilsko službo ter nudila vso podporo štabu Civilne zaščite Občine Zagorje ob Savi, Območnemu združenjem Rdečega križa Zagorje ob Savi, domu starejših in drugim organizacijam, ki so potrebovale pomoč. V tem času so gasilci opravljali različne naloge zaščite in reševanja, kot so: postavitev triažnih prostorov za potrebe zdravstva, razkuževanje objektov javne uprave, prevozi hrane za ogrožene skupine prebivalcev, razkuževanje javnih površin, prevozi zaščitne opreme, prevozi prehranskih paketov za potrebe območnim združenjem Rdečega križa, pomoč pri selitvi opreme za vzpostavitev rdečih con za potrebe Doma starejših občanov Polde Eberl – Jamski na Izlakah, pomoč pri izvedbi hitrih testiranj, pomoč pri urejanju skladišč civilne zaščite in izdaji opreme.

Oglejte si tudi