Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

ZBIRALNA AKCIJA: ODDAJ STARE APARATE V ULIČNI ZBIRALNIK

Med 9. in 26. marcem 2020 bo v Zasavju potekala ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija starih aparatov in odpadnih baterij »Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik«.

Akcijo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki (KSP Hrastnik d.d., KSP Litija d.o.o., Javno podjetje Komunala Radeče d.o.o., Javno podjetje Komunala Trbovlje d.o.o. in Javno podjetje Komunala Zagorje d.o.o.) in zasavskimi občinami (Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi) v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Ministrstva RS za okolje in prostor ter Evropske komisije.

 

V akciji želijo napolniti sivo-zelene ulične zbiralnike za stare aparate, ki so v zasavskih občinah postavljeni že 3 leta. Zbiralnike je lokalno prebivalstvo dobro sprejelo, a zbrane količine v njih želijo še povečati, saj je potencial v Zasavju na tem področju dovolj velik. V akciji bodo v zbranih količinah med seboj tekmovale vse občine in se potegovale za stand-up nastop Teškya, prav tako pa se bodo za nastop raperja Zlatka potegovale vse prijavljene osnovne šole, stare aparate pa boste lahko prispevali vsi občanke in občani. Nekaj zbiralnikov se bo za čas akcije še dodalo pred sodelujoče osnovne šole in na zbirne centre, celoten seznam vseh lokacij pa boste v začetku meseca marca našli med drugim na spletni strani občine.

 

Stare aparate in odpadne baterije lahko torej že danes pričnete zbirati doma, v mesecu marcu pa jih le oddajte v enega izmed zbiralnikov.

 

 

Oglejte si tudi