Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

V Zlato knjigo v Zagorju vpisali 47 novih imen

V zagorsko Zlato knjigo najboljših učencev in dijakov zaključnih razredov se je 14.6.2021 dopoldne vpisalo 47 mladih, ki so v vseh letih šolanja pokazali odlično znanje. Na tradicionalni slovesnosti v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje, katere gostitelj je bil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, je prvi mož občine med drugim povedal, da je to poseben dan tako za mlade, ki zapuščajo klopi zagorskih osnovnih šol in Srednje šole Zagorje, njihov starše in druge sorodnike, kot tudi kot za župana, saj je sam ponosen na številne generacije, ki ustvarjajo skupno svetlo prihodnost. »Vi ste tisti, ki boste gradili prihodnost Zagorja ob Savi, Zasavja in naše domovine, zato bodite vedno ponosni tako na našo državo kot na našo občino,« je poudaril med drugim.

V Zlato knjigo se v Zagorju že od leta 1977 vpisujejo najuspešnejši učenci, z današnjimi 47 vpisi so tako v njej za vedno zabeležena že 1804 imena. Največ uspešnih učencev letos prihaja iz Osnovne šole Toneta Okrogarja, saj se jih je v Zlato knjigo tokrat vpisalo kar 22, po 11 vpisov je bilo iz OŠ Ivana Skvarče in Ivana Kavčiča, iz Srednje šole Zagorje pa so se vpisale 3 dijakinje.

Župan je vsem učencem izročil nalivna peresa z vgraviranimi imeni, ker pa zaradi epidemioloških omejitev niso pripravili tradicionalne pogostitve s torto, so učenci dobili bon za pico in pijačo, ki ga bodo lahko unovčili v enem od izbranih zagorskih gostišč.

Ob koncu prireditve so zbrani poslušali nastop skupine BQL.

Oglejte si tudi